Tüm Koleksiyonlar
İzin Yönetimi
İzin Formları ve Diğer İşlemler
Çalışana izin eklerken e-posta ile bilgilendirme gitmesini nasıl engellerim?
Çalışana izin eklerken e-posta ile bilgilendirme gitmesini nasıl engellerim?

Özellikle başlangıçta geçmişe dönük izinleri girerken kafa karışıklığına yol açacak maillerin gitmemesini sağlayabilirsiniz.

Çağlar Yalı avatar
Yazar: Çağlar Yalı
Bir haftadan uzun bir süre önce güncellendi

Kolay İK'da izin yönetimi sistemin yöneticisinin inisiyatifindedir. Sisteme girişte hangi çalışanın ne kadar izni var, ne kadarını kullandı, hangi izin türlerinde izin isteyebilir gibi süreçleri yönetici olarak bir kez belirledikten sonra izin yönetimini takip etmeniz çok daha kolay olur. 

Ancak çalışanlarınızın izin hakedişlerini doğru hesaplamak için işe başladıktan sonra kullandıkları tüm izinleri sisteme bir kereliğine girmeniz gerekir. Bu işlem sırasında girilen izinlerle ile ilgili çalışanlara bilgilendirme maillerinin gitmemesi ve kafa karışıklığına neden olmaması için:

  1. "Ayarlar" sayfasındaki "Sistem Ayarları" sekmesine tıklayınız. 

    1. Açılan sayfada "Bildirim Ayarları"na gelip ekranın alt kısmında "İzin Bildirimleri" listesinde bulunan "İzinleri Bildir" seçeneğini kontrol ediniz.

  2. Bu komutun karşısındaki ayarın açık (butonun yeşil) olmadığından emin olun.

  3.  Ardından sayfanın sağ üst köşesindeki "Kaydet" butonuna tıklayarak değişikliği kaydediniz.


Bununla birlikte çalışanlara eklediğiniz her iznin üçüncü adımında karşınıza çıkan "Çalışana bilgilendirme maili gönder" seçeneğini de kapatmayı unutmayınız. 


Anahtar Kelimeler: izin ekleme bilgilendirmesi, ekstra izin ekleme bildirimi, izin bilgilendirme maili engelleme, izin maili kapama

Bu cevap sorunuzu yanıtladı mı?