Tüm Koleksiyonlar
İzin Yönetimi
İzin Yönetimi'ne Giriş
İzin Yönetimi'ne Giriş

İzin yönetimi sürecinde ilk olarak neler yapmanız gerekli?

Tunca Üçer avatar
Yazar: Tunca Üçer
Bir haftadan uzun bir süre önce güncellendi

Kolay İK'da izin süreci yönetimine başlamadan önce bir defaya mahsus olarak izin türlerini, izin kurallarını belirlemeniz ve izin tanımlamalarını yapmanız gereklidir.

  1. İzin türlerini belirlerken şirketinize özgü izin türleri veya kuralları oluşturabilir, oluşturacağınız çalışma takvimiyle eklenen tüm izinlerin otomatik olarak hesaplanmasını sağlayabilirsiniz. 

  2. İzin kurallarını belirlerken izinlerin hangi sırayla kimler tarafından onaylanacağını belirleyebilir, yeni izin girişleri yapabilir, raporlar alabilirsiniz. 

  3. İzin tanımlamalarını yaparken bir çalışanın kullanabileceği izin türlerini belirleyerek izin talebi sürecini hızlandırırsınız. Yasal olarak belirlenmiş izinlere ek olarak şirket politikanıza uygun ek izinleri de bu aşamada belirleyebilirsiniz.

Tüm bu adımlardan sonra çalışanlarınıza oluşturacağınız hesap üzerinden kendi izin süreçlerini yönetmelerini sağlayabilir; kalan/kullanılan izin haklarını görmelerini ve izin kullandıkları zaman oluşan izin formunu indirip imzalayarak size teslim etmelerini sağlayabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: izin yönetimi, izin türleri, izin kuralları, izin tanımlama

Bu cevap sorunuzu yanıtladı mı?