Tüm Koleksiyonlar
Güvenlik ve Gizlilik
Kişisel Verilerin Korunması
Şirketimizin verileri ve çalışanlarımızın kişisel verileri güvende mi?
Şirketimizin verileri ve çalışanlarımızın kişisel verileri güvende mi?

Kolay İK'da bizim için birincil öncelikte olan veri güvenliği için neler yapıyoruz? Verilerimizi korumak için hangi önlemleri alıyoruz?

Asuman Saltıkçıoğlu avatar
Yazar: Asuman Saltıkçıoğlu
Bir haftadan uzun bir süre önce güncellendi

Kolay İK'da birinci önceliğimiz veri güvenliğidir. Kendi şirketimizin de tüm verilerini tuttuğumuz Kolay İK'da veri güvenliği için neler yapıyoruz?

SSL ile veri şifreleme


İnsan Kaynakları ve Personel Yönetim Sistemi Kolay İK ile kullanıcıları arasındaki tüm veriler banka standartlarında SSL sertifikaları ile şifrelenir. Adres çubuğunun yanında gördüğünüz firma ismi ve kilit veri güvenliğinizin teminatıdır.

Amazon sunucularında barındırma

Kolay İK'da verileriniz dünyanın en güvenli sunucularını sağlayan firmalarından Amazon'un son teknoloji ve sertifikalarla teminat altına alınmış bulut sunucularında saklanır.

Amazon'un tüm ürünleri ile beraber ISO, CSA/CCM, IRS 1075 vb. sertifikalarına sahip sunucularında bulunan verilerinizin nerede saklandığına dair detaylı bilgiye Amazon'un AWS web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Amazon'un verilerinizi korumak için yaptığı çalışmaları AWS Güvenlik Merkezi'nde görebilirsiniz.

Verilere erişim

Verilerinize yetki verdiğiniz kişiler dışında kimse erişemez. Kolay İK çalışanları ancak ve ancak sizin tarafınızdan sağlanan Geçici Destek Şifresi ile yalnızca 30 dakikalığına hesabınıza erişebilir.

Geliştirme ve destek süreçlerimizdeki tüm işlemler takip ettiğimiz TS ISO IEC 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemleri çerçevesinde gerçekleştirilir ve uluslararası denetçiler tarafından yıllık olarak denetlenir.

Konu hakkında detaylı bilgi için: Kolay İK ekibi verilerimi görür mü?

Verilerin paylaşılması

Verileriniz paylaşılmaz. Herhangi bir üçüncü parti hizmet için sizin tarafınızdan onay verilmediği sürece hiçbir veriniz kimseyle paylaşılmaz.

Verilerin yedeklenmesi

Kolay İK'da verileriniz anlık olarak yedeklenerek, 3 farklı bölgede yer alan sunucularda saklanır. Böylece verileriniz kendi sunucunuzda ya da bilgisayarınızda olmasından çok daha güvende olur. Virüslerden, bilgisayar çökmelerinden, donanım arızalarından, yangından, selden etkilenmez.

Tekrarlanan detaylı güvenlik testleri

Herhangi bir özellik karşınıza çıkmadan önce Kolay İK için hazırlanan test yazılımları ile defalarca test edilir. Sonrasında test uzmanları tarafından tekrar el ile test gerçekleşir ve sizin kullanımınıza sunulmadan önce Kolay İK'yı geliştiren Kolay Yazılım A.Ş. tarafından denenir. Eğer bahsi geçen özellik bizim işimizi sorunsuz ve güvenli bir şekilde çözerse son olarak sizin karşınıza gelir.

ISO 9001 ve ISO 27001 süreçleri

Kolay İK, hizmet kalitesini yükseltmek amacı ile, bilgi güvenliği yönetim sistemi standartları olarak kabul edilen TS ISO IEC 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemleri ile Kalite Yönetim Standardı olan TS EN ISO 9001:2008 yaklaşımlarını uygulama kararı almıştır.

Konu ile ilgili detaylı bilgi için Bilgi Güvenliği Politikası sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: KVKK, GDPR, veri gizliliği, veri güvenliği, bilgi güvenliği

Bu cevap sorunuzu yanıtladı mı?